Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Терористи катували полонених «кіборгів»

Терористи катували полонених «кіборгів»
133184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні стало відомо, як знущалися над нашими захисниками ті, хто гучніше всіх кричали про боротьбу з фашистами. Оприлюднено, що над полоненими українцями знущалися терористи.

Здається, ще тільки вчора вся Європа згадувала, жахи та звірства часів Другої світової війни. Сьогодні стало відомо, як знущалися над нашими захисниками ті, хто гучніше всіх кричали про боротьбу з фашистами. Оприлюднено, що над полоненими українцями знущалися терористи.
Про це повідомила Amnesty International. Зазначимо, що дана організація займається моніторингом подій, що пов’язані з боротьбою з тероризмом, висвітлюють найгучніші скандали у правоохоронній системі.
Член моніторингової групи міжнародної правозахисної організації Кразимір Янков повідомляє, що порушення були з обох сторін. Єдине, що він відзначає, українські військові своїх полонених принаймні на залишали вмирати болісною смертю.
«Зараз у нас на руках є звіт. Ми намагалися бути максимально неупередженими у даному питанні. Наша організація допитала 30 людей. При чому, у нас було порівну осіб з обох сторін протистояння. Спершу ми розслідували проблеми української сторони, адже це було найлегше зробити, бо тут існують усі необхідні механізми і структури, які здатні провести слідство. Зокрема, наша увага зосередилася на «Правому секторі». Правоохоронці виявили, що окремі особи змушували полонених знімати гроші з карток та переписувати майно на бійців свого формування. Звісно, все це робилося не з доброї волі полонених. Смертельних же випадків серед в’язнів з так званої «ДНР» чи «ЛНР» - не було. Зараз ми займаємося тим, що намагаємося розкрити злочини сепаратистів. Зокрема слід довести причетність «Мотороли» до катувань полонених «кіборгів». Відомості про ці випадки в нас вже є, зокрема ми знаємо про факти викрадання українських солдат. Лишається передати цю особу правоохоронцям», - розповідає пан Янков.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео