Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ретроспектива: як Донбас перетворили на рай для «руського миру»

Ретроспектива: як Донбас перетворили на рай для «руського миру»
239193 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вони кричали, що Донбас – це Новоросія

Вони кричали, що Донбас – це Новоросія. Оплот російського духу. Мабуть, ідеологам конфлікту на сході України все ж таки не вистачало роботи з монографіями, а тим паче документами того часу, коли частини нашої держави називали «Малоросія» та «Новоросія».

До голодомору на Донбасі люди розмовляли українською мовою, а в деяких селах Луганщини, навіть зараз старі люди розмовляють виключно державною, не тому, що щирі патріоти, а через те, що інша мова не відома…

У київському Меморіалі памяті жертв Голодомору була відкрита виставка , де на огляд українцям представлені документи, що свідчать про один дуже цікавий факт. Територію Донбасу після подій 1932-1933 років заселяли вихідцями з Росії та Білорусії.

Більшість матеріалів - це секретні партійні документи, які були розсекречені зовсім нещодавно.

Спеціалісти розповідають, що до 30х років на Донбасі майже 70% населення розмовляло українською, більше того, в церкві також велися проповіді рідною мовою.

Щодо заселення, то самі мешканці згадують, що дуже багато присилали на Донбас людей, що відбували покарання у в’язницях. Їх заселяли прямо в будинки померлих громадян. Нові колоністи були переважно вихідцями з південної Росії. Для них створювалися вже потім вечірні школи з російською мовою навчання, адже української вони просто-на просто «нє понімалі».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео