Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Батальйон «Айдар» затримав російських військовослужбовців

Батальйон «Айдар» затримав російських військовослужбовців
239349 ПЕРЕГЛЯДІВ

Буквально вчора бійці батальйону «Айдар» затримали двох російських розвідників, які були направлені до Щастя з метою перевірити: чи дійсно наші військові були виведені і покинули ТЕС. 

Луганщина. Половина території знаходиться під контролем України, половина окупована. Ще взимку почалися бої коло населеного пункту Щастя, який зараз стоїть під українським прапором. Буквально вчора там бійці батальйону «Айдар» затримали двох російських розвідників, які були направлені до Щастя з метою перевірити: чи дійсно наші військові були виведені і покинули ТЕС. Про це повідомляє речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.
Він зазначає, що інформація достовірна, зараз російські службовці є затриманими і з ними працюють наші оперативники. Триває слідство.
Єдине, що стало відомо, що диверсанти приїхали із Самари, зараз їх батальйон розквартирований у Луганську. Від медичної допомоги військові РФ не відмовилися, але оперуватися під наркозом категорично відмовилися.
«Їм розповідають, що наші лікарі під видом операцій вирізають органи і продають їх потім. Диверсанти зізналися, що про це їх неодноразово попереджали їхні командири. Прийшлося піти на зустріч терористу», - розповідає військовий лікар Григорій Максимець.
Росія ж відмовилася від того, що ці особи – військові, що виконували доручення командира їх армії. Хоча після затримання вже було встановлено, що диверсанти належать до 3ї окремої гвардійської бригади спеціального призначення РФ.
А «заступник командування народною міліцією «ЛНР» - Сергій Козлов взагалі заявив, що ці особи є учасниками ополченського руху і були взяті до полону не під час розвідувальної місії, а через бойові дії коло Щастя.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео