Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство юстиції хоче покращити надання адміністративних послуг

Міністерство юстиції хоче покращити надання адміністративних послуг
239219 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Два законопроекти лежать у Міністерстві юстиції та чекають свого розгляду у парламенті», - розповідає перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«Два законопроекти лежать у Міністерстві юстиції та чекають свого розгляду у парламенті», - розповідає перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова. Вона зазначає, що зараз урядовці не просто розробили, а й можуть з упевненістю продемонструвати усі пункти законопроектів, що покликані зробити надання адміністративних послуг простішими.
Перший законопроект, за словами заступника міністра, покликаний спростити схему проходження нашими громадянами процедури реєстрації речових прав на нерухоме майно. Крім того, нотаріуси зможуть на рівні з держадміністраціями проводити реєстрацію.
«Громадяни залишаються незадоволеними. Черги, корупція… Навряд чи це є показником європейської держави. Все це потрібно змінювати», - коментує пані Севостьянова.
Більше того, Мінюст вважає, що в рамках реформ надання адміністративних послуг має бути децентралізовано. Особисто саме відомство готове відмовитися від ряду повноважень, що були довірені виключно міністерству.
«Ми не проти розрушити ту монополію, яка склалася коло Міністерства юстиції. Це допоможе краще подолати ту систему, що існувала весь час в Україні. Більше того, передача повноважень на місця не дасть повернутися в уряд корупції. Крім того, ми хочемо домогтися того, щоб реєстрацію здійснював не один орган. Нехай буде декілька спеціалістів і люди самі матимуть змогу обирати спеціаліста», - зазначає політик.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео