Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Місцеві вибори України відбудуться в об’єднаних територіальних громадах

186862 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відповідний закон підписав Президент України Петро Порошенко. Відтепер, місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня, пройдуть по-новому – в об’єднаних територіальних громадах.

За цей законопроект Верховна Рада проголосувала з другої спроби. Жодного голосу не віддали за такі зімни «Опозиційний блок» та Радикальна партія.Олег Ляшко пояснив свою позицію закінченням строку повноважень ЦВК.

Та зрештою, депутати ухвалили законопроект. Відтак, право створювати громади залишається за самими громадами, а не Кабінетом міністрів. А ось призначати вибори, у тому числі на Донбасі, передали Центральній виборчій комісії після звернення до неї облдержадміністрації.

Виборча кампанія стартує з 5 вересня. Тепер нову владу зможуть обрати щонайменше 180 громад, з них 74 уже подали заявку на вибори. А це Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Хмельницька, Чернівецька та Івано-Франківська області. Слід зазначити, що об’єднання в територіальні громади відбуватиметься на добровільних засадах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео