Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабінет Міністрів затвердив перевірку доходів громадян

107502 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет міністрів України на засіданні 18 лютого прийняв останні чотири постанови, необхідні для запуску перевірки одержувачів соціальних виплат. Про це повідомило міністерство фінансів.

"З ініціативи міністерства фінансів уряд прийняв постанови, що дозволяють забезпечити справедливість при наданні соціальної допомоги та ефективно боротися з шахрайством", - йдеться в повідомленні.

Постанови, прийняті Кабміном 18 лютого, завершують створення нормативної бази, необхідної для проведення верифікації.

Це дозволить створити аналітико-інформаційну систему електронної верифікації та моніторингу, допоможе виявити шахраїв і "мертві душі" серед одержувачів соціальних виплат, і тим самим поліпшить адресність соцдопомоги на користь малозабезпечених верств населення.

Раніше міністр фінансів Павло Розенко повідомив, що зараз проводиться перевірка обґрунтованості виплат допомоги одиноким матерям. За його оцінкою після перевірки з 600 тис. осіб, які наразі отримують допомогу, залишиться близько 400 тис.

Варто відзначити, що допомога виплачується тільки в разі, якщо дохід менше прожиткового мінімуму. Фактичний прожитковий мінімум зараз близько 4 тис. грн., але офіційно він залишається 1300 грн.

Крім того, уряд А.Яценюка запланував індексацію зарплат і пенсій на 12% інфляції, закладеної в держбюджет. Фактична інфляція вже за підсумками січня була 40,3%, тобто майже в 4 рази вище.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео