Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Києві пройшов перший черговий з’їзд Політичної Партії «ПАТРІОТ»

В Києві пройшов перший черговий з’їзд Політичної Партії «ПАТРІОТ»
27737 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 травня 2016 р. в Києві відбувся Перший черговий З’їзд Політичної Партії «ПАТРІОТ».

На з’їзді обговорили політичну та економічну ситуацію в Україні, затвердили нову редакцію Статуту Партії, обрали нових заступників лідера Партії, членів Політради, а прийняли звернення до керівників держави.

На з’їзді Політичної Партії «ПАТРІОТ» були присутні члени Партії, воїни АТО, громадські діячі, правозахисники, науковці, лідери громадських об’єднань, почесні гості, серед яких - Народний депутат минулих скликань, голова Всеукраїнського комітету захисту української мови, президент Центру досліджень політичних цінностей, голова мистецького об'єднання «Остання барикада» Олесь Доній; Народний депутат минулих скликань, екс-міністр екології, академік Академії педагогічних наук України, голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Георгій Філіпчук; Лауреат Державної премії ім. Тараса Шевченка, народний депутат України декількох скликань, Заслужений діяч мистецтв України, голова ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка Павло Мовчан; Народний депутат України минулих скликань, довголітній політв'язень радянських концтаборів, Герой України Степан Хмара; голова Координаційної Ради Національних творчих спілок України Євген Шевченко, екс-заступник Голови Служби безпеки України Микола Герасименко, екс-заступник Голови СБУ,  Народний депутат ВР 2-го скликання Олександр Скіпальський; колишній начальник Слідчого управління СБУ Василь Вовк, український боксер, бронзовий призер Олімпійських ігор 2000 року,чемпіон Європи серед аматорів 2000 року та срібний призер серед аматорів 2001 року Володимир Сидоренко, інші українські громадські та культурні діячі.

«Прошу вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів, загиблих у зоні бойових дій на сході України», - почав свій виступ на з’їзді лідер Політичної Партії «ПАТРІОТ» Микола Голомша.

«Метою діяльності Політичної Партії «ПАТРІОТ» є розбудова держави на основах фундаментальних принципів та цінностей Майдану. Сьогодні ми мусимо констатувати: наші надії на швидкий прогресивний суспільно-економічний рух до зростання добробуту населення і країни загалом – не справдились. Змушені визнати: влада живе своїм життям, яке не має нічого спільного з життям пересічного українця. Політична Партія «ПАТРІОТ» - це Майданний креатив і виклик старій номенклатурній системі державотворення», - зазначив лідер політичної сили під час своєї доповіді щодо політичної та економічної ситуації в країні.

Далі з палкими промовами виступили почесні гості з’їзду.

«Партія «ПАТРІОТ» є ідеологічно вмотивованою організацією, чия діяльність в політичному полі ґрунтується на пріоритеті етичних цінностей та ідеологічних принципів – свободи, справедливості, розвитку держави, верховенства права, толерантності до інших позицій та точок зору. Політична Партія заперечує політичний тоталітаризм та авторитаризм, політичний популізм, маніпуляції суспільною думкою з боку політиків», - наголосили ПАТРІОТИ.

На з’їзді ПАТРІОТИ обговорили робочі питання діяльності Партії та окреслили ряд завдань. З виступами щодо цього виступили активісти Партії та голови ряду партійних регіональних осередків.

У відповідності до ст. 53, 55 Закону України «Про вибори народних депутатів України» та керуючись п. 1.11 Статуту Політичної Партії «ПАТРІОТ», було прийнято рішення висувати кандидатів від Партії на вибори до місцевих рад.

Зокрема, згідно рішення з’їзду, висунуто:

Гаврищука Олександра Михайловича кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №23 на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року;

Савіну Владіславу Анатоліївну кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №27 на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року;

Гошовського Миколу Івановича кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №85 на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року;

Кашпіровського Миколу Анатолійовича кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №151 на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року;

Позняк Василя Васильовича кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №206 на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року.

Заступниками голови Партії, згідно рішення з’їзду, стали: Гошовський Микола Іванович, Стадник Любомир Павлович, Климович Галина Іванівна та Хома Андрій Степанович.

В підсумку з’їзду ПАТРІОТИ прийняли звернення до керівництва держави та заявили про свою готовність до ідейного об’єднання з низкою політичних сил та громадських рухів, які сповідують близькі Партії цінності та готові до рішучих дій в інтересах українського народу. Про готовність об’єднання вже заявили Партії та громадські організації, які ввійшли в об’єднання «Українська альтернатива»: Народний рух України, Українська Народна Партія, Конгрес українських націоналістів, Українська республіканська партія, Республікансько-християнська Партія, Зелений Тризуб.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео