Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мінекології України виробило план дій щодо українських сміттєзвалищ

Мінекології України виробило план дій щодо українських сміттєзвалищ
188778 ПЕРЕГЛЯДІВ

30 травня цього року на найбільшому сміттєзвалищі Львівщини – у Грибовичах – почалася сильна пожежа, котра перетворилася на оповзень. Четверо людей, опинившись під тоннами сміття, розшукувалися пожежними та рятувальниками багато годин. У результаті пошуків трьох жертв без ознак життя було все ж таки знайдено. Доля четвертої зниклої людини поки що невідома.

Спираючись на заяву Остапа Семерака - міністра екології та природних ресурсів - правила поводження з твердими побутовими відходами вже вироблено. І робота по їх оперативному практичному впровадженню вже розпочата у Міністерстві.

За словами міністра, наразі оцінити масштаби екологічних збитків трагедії у Грибовичах не є можливим. Але для подальшого попередження подібних інцидентів відповідальні екологічні установи візьмуться за масштабну перевірку усіх українських сміттєзвалищ, котрі можуть становити потенційну небезпеку як для екології, так і для життя людини.

Серед тих необхідних дій, котрі мають допомогти унеможливити трагедію, ідентичну львівській, Семерак називає закриття перевантажених або невідповідних нормам природоохоронного законодавства сміттєзвалищ, а також санітарну очистку населених пунктів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео