Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В СБУ не бачать загрози Шухевичу

В СБУ не бачать загрози Шухевичу
244144 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Служба безпеки України на даний момент не бачить реальної загрози здоров'ю та життю народного депутата від Радикальної партії Юрія Шухевича. Про це повідомив голова апарату Олександр Ткачук, зазначивши, що правоохоронці вже проводять ретельне розслідування з цього приводу. Зі згоди Президента України, про яку повідомив Олег Ляшко, голова Служби безпеки Василій Грицак надав доручення забезпечити безпеку депутатові. Сам же Шухевич заявив, що погроз не отримував, а інформація, яку представили до СБУ, йому невідома.

     Наприкінці жовтня народному обранцю Шухевичу вже надходили погрози, але тоді його застерігали щодо декларування. В своїй заяві генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що ті, хто ще не оприлюднив свої доходи, а в числі цих був і Шухевич, можуть отримати покарання строком до двох років за умисне неподання електронного документу.

     Вчора ж лідер Радикальної партії Олег Ляшко під час засідання Верховної Ради України, виступив з заявою, у якій повідомив, що має інформацію стосовно погроз Юрію Шухевичу, в яких, зокрема, йдеться й про вбивство сина головнокомандуючого УПА Романа Шухевича. За словами народного депутата, Шухевича мали використати для подання проекту постанови про імпічмент Петру Порошенко, відповідні документи для чого намагалися передати під час засідання. Втім зробити це не вдалося. Після припинення спроби передачі радикалами, папери були представлені на загальний огляд.

     В той же час прес-служба «Азову» передала позицію корпусу стосовно епізоду, коли Ляшко не дав виступити Шухевичу з трибуни після надання йому слова фракцією «Батьківщина». В заяві «Азову» зазначається, що вони підтримують Шухевича, а ось дії лідера Радикальної партії засуджують та застерігають його від повторення таких вчинків, аби не спровокувати конфлікт. Сам Ляшко згодом виступив з різкою заявою в бік деяких депутатів, зокрема, Віктора Медведчука, яких звинуватив у спробі дестабілізувати політичну ситуацію в країні, та ще й використовуючи в таких цілях похилого віку та поважну людину, яка наразі є одним з символів боротьби українського народу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео