Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

СБУ: Загроза проведення терористичних актів в Україні реальна

СБУ: Загроза проведення терористичних актів в Україні реальна
189947 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Публічні виступи зробили генеральний прокурор України Юрій Луценко та голова Служби безпеки Василь Грицак, які повідомили, що результати вивчення та аналізу переписку Суркова з приводу плану «Шатун» підтвердили достовірність документів, а також зазначили, що Російська Федерація розгортає потужну терористичну мережу на території України.

     Повідомлення про спроби Росії дестабілізувати політичну ситуацію в Україні з'явилися наприкінці жовтня, коли хакери об'єднання «КіберХунта» заявили, що зуміли отримати доступ до переписки помічника президента Російської Федерації Владислава Суркова, у якій йде мова про можливі варіанти та шляхи реалізації плану «Шатун».

     Дестабілізувати ситуацію в країні планувалося через чисельні акції протестів та поширення незадоволення владою серед українців. Найбільш сприятливим періодом згідно плану «Шатун» передбачається кінець 2016-го та початок 2017-го років; на меті – зародження сепаратистського руху на Закарпатті, вимоги децентралізації влади регіонами та проведення дострокових виборів. Як виконавців плану у документі зазначають одразу три політичні сили: «Опозиційний блок», фракцію «Батьківщина» та «Радикальну партію».

     Втім більшість експертів та політиків висловилися досить категорично щодо достовірності представлених «КіберХунтою» документів, які були викладені у мережу, назвавши їх спробою влади дискредитувати будь-який рух протесту, адже приводів для незадоволення українцями владою наразі досить багато.

     Голова апарату СБУ Олександр Ткачук одразу повідомив, що Службою безпеки буде проводитися ретельна перевірка щодо достовірності файлів, зазначивши, що деякі моменти можуть вказувати на справжність представленого листування вже зараз – серед них збіг окремих пунктів документу з матеріалами, вилученими під час обшуків в рамках запобігання сепаратизму на Закарпатті.

     Сьогодні ж Василь Грицак виступив з повідомленням, що результати перевірки підтвердили достовірність переписки, тому заяви, ніби документи є фейковими, не відповідають дійсності. Юрій Луценко під час свого виступу нагадав українцям про положення, в якому зараз знаходиться країна, та відзначив, що в цей час треба бути особливо пильними, адже на території України Російська Федерація намагається розгорнути масштабну терористичну мережу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео