Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Свобода» розкритикувала пропозицію приймати біженців

«Свобода» розкритикувала пропозицію приймати біженців
244281 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Члени ВО «Свобода» виступили з різкою критикою в адресу заступника міністра з питань євроінтеграції Сергія Петухова. Активісти та політики навіть влаштували акцію протесту під будівлею Мін'юста, озвучивши вимогу щодо відставки держслужбовця.

     Приводом для таких заяв «Свободи» стала пропозиція Україні від заступника міністра перейняти квоту однієї з європейських держав на прийняття біженців з Сирії. Натомість Україна має отримати безвізовий режим з Європейським Союзом.

     Як заявили ті, хто виступив проти пропозиції, зокрема й лідер «Свободи» Олег Тягнибок, подібні ідеї суперечать національним та державним інтересам країни. Що ж стосується євроінтеграції, то Україна і так зробила вже дуже багато, виконавши всі вимоги Європейського Союзу, яких було майже півтори сотні.

     Під час виступу Олег Тягнибок наголосив, що хоч наша країна і знаходиться у скрутному становищі, та все одно влада не повинна вдаватися до неприпустимих дій. В ситуації, коли навіть не в усіх українців є можливість знайти робочі місця, хвиля біженців з інших країн тільки погіршить становище. До того ж, і в інших соціальних сферах цей крок призведе до негативних наслідків, про що свідчить досвід Німеччини, Франції та інших європейських країн, де в рази зріс рівень злочинності, погіршився санітарно-гігієнічний стан великих міст.

     Офіційних коментарів щодо протесту «Свободи» під стінами держустанови доки не надійшло, а на вимогу Тягнибока ніхто з представників не вийшов. Втім щодо пропозиції Сергія Петухова Міністерство Юстиції вкрай обережно зазначило, що це – позиція окремого держслужбовця, а не всієї установи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео