Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Верховній Раді чекатимуть на доповідь Луценка

У Верховній Раді чекатимуть на доповідь Луценка
135812 ПЕРЕГЛЯДІВ

     На наступному засіданні Верховної Ради України, яке відбудеться 7 грудня, планується вислухати доповідь Генерального прокурора України та виконуючого обов'язки голови Нацполіції Вадима Трояна. Доповідь відбудеться в рамках засідання Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, а стосуватися буде трагічних подій у Княжичах, які сталися в ніч з 3 на 4 грудня. Нагадаємо, під час проведення операції з затримання злочинного угруповання, співробітники підрозділу «КОРД» та державної служби охорони відкрили огонь одне по одному, внаслідок чого загинули п'ятеро правоохоронців.

     Як заявили у Генеральній прокуратурі України, справа за статтею 115 – вбивство – вже внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а особистий контроль над нею здійснює Юрій Луценко. Також ГПУ має провести низку експертиз, вже на основі яких у МВС зможуть висунути звинувачення.

     За словами в.о. голови Національної поліції Вадима Трояна, службова перевірка має пройти у прискореному режимі, тож правоохоронці планують завершити її вже до кінця тижня, хоч і відзначають, що через особливість справи треба виконати досить значний об'єм роботи: перевірити безліч фактів та допросити чимало людей. Крім того, як повідомили в МВС, за наказом Трояна від розслідування були відсторонені очільники трьох підрозділів, які були відповідальними за операцію, в ході якої загинули правоохоронці, а також усіх співробітників, які брали участь у нічних подіях під Києвом. Зроблено це було для об'єктивного та всебічного розгляду справи.

     Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко під час термінової наради з правоохоронцями закликав до ретельного розслідування та справедливого покарання усіх, чиї дії призвели до трагедії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео