Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Керівники навчальних закладів будуть подавати е-декларації

Керівники навчальних закладів будуть подавати е-декларації
163034 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Відповідно до розпорядження Національного агентства по запобіганню корупції керівники навчальних закладів, які обіймають свої посади на постійній основі, будуть зобов'язані подавати електронні декларації. Як повідомили у НАЗК, нововведення для керівників трудових колективів, буде запроваджене з початку наступного року, тож планується, що ніяких нарікань з приводу системи декларування від працівників сфери освіти бути не повинно. Усі недоліки е-декларування вже були виявлені та усунуті.

     Втім, лишається незрозумілим механізм перевірки достовірності поданих декларацій та покарання за умисне представлення неправдивої інформації чи приховування статків. Наразі у Агентстві по запобіганню корупції не можуть надати відповідь стосовно того, як йде перевірка та скільки ще часу буде потрібно для її завершення, хоча й зазначили, що анонсованих років для цього не знадобиться. За словами члена НАЗК Олександра Скопича, загальна кількість поданих декларацій сягає ста тисяч, але повний порядок їх перевірки та строки законом не встановлені, тож наразі перевірку будуть пройдені статки вказаних у законодавстві осіб, до яких будуть додані ті, хто не зазначив вартість майна або під час заповнення документів припустив помилки.

     Нагадаємо, раніше Комітет Верховної Ради з питань запобігання корупції запропонував парламентаріям не приймати проект постанови змін щодо відповідальності за подання неправдивої інформації під час декларування. У НАЗК прокоментували таку пропозицію тим, що законодавство у цій сфері тільки почало працювати в повному масштабі, тож передчасне внесення змін є недоцільним.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео