Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Реакція: як зустріли зізнання Савченко в Україні

Реакція: як зустріли зізнання Савченко в Україні
190183 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Однією з головних тем тижня стала заява народного депутата України Надії Савченко, у якій вона підтвердила чутки про те, що мала зустріч з ватажками терористів так званих "ЛНР" та "ДНР". В українському суспільстві відреагували на це досить неоднозначно, втім, реакція політиків має досить однаковий формат. Усі звинувачення сама Савченко спростовує, аргументуючи тим, що намагається робити щось більше задля тих українців, які знаходяться зараз у полоні терористів.

     Так, спочатку ряд юристів попередили, що наразі ніяких аргументів для притягнення до відповідальності Савченко немає, але одне їй можна інкримінувати — це виїзд за межі країни без інформування про це відповідних органів. Як зазначив Григорій Павленко, людина, яка має причетність до державної таємниці, не має права за власним бажанням перетинати кордони. Втім, сама Надія Савченко на брифінгу апелювала, заявивши, що усі необхідні установи, включаючи СБУ, про її виїзд за межі України знали.

     Тим не менш, реакція на дії та заяви Савченко слідують й досі. Так, нещодавно заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко закликав до того, аби Савченко була виключена з фракції "Батьківщина". За словами Гончаренко, її дії у переговорах стосовно звільнення українських полонених не тільки не мають результату, але й несуть шкоду. Як вважає нардеп, роль Савченко повністю прописана з Кремля.

     Погоджується з такою думкою і адвокат Марк Фейгін, однак зазначає, що не вважає Савченко агентом ФСБ. На думку юриста, депутат є заручницею ситуації, і Москва використовує її активність та статус у своїх цілях.

     Сама Надія Савченко усі звинувачення в цьому напрямку заперечує та відзначає, що до подібних висловлювань вже звикла. Як заявила вона, нехай народ вирішує, кому з політиків вірити.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео