Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи будуть голосувати за візи з Росією?

Чи будуть голосувати за візи з Росією?
244528 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Питання розробки та прийняття до дії візового режиму з Російською Федерацією досі лишається відкритим в українській політиці. Про це нагадав народний депутат від Блока Петра Порошенка Володимир Ар'єв. За його словами, це необхідний крок, який повинні підтримати українські політики, однак, саму систему треба розробляти дуже ретельно та виважено, аби після запуску візового режиму з Росією це не завдало незручностей для українських громадян, яки перетинають кордон.

     В той же час експерти схиляються до думки, що саме через велику кількість українців, які працюють на території Російської Федерації, Міністерство зовнішніх справ не стане втілювати в життя проект візового режиму. Так, зокрема політолог Олексій Якубін поділився своїм баченням ситуації, у якому заяви МЗС назвав заявами без подальшої реалізації. На його думку, візи не стануть вводити не тільки через те, що це значно ускладнить життя звичайних українців, але й з тої причини, що Російська Федерація може використати цей крок на свою користь.

     Тисячі людей, які зараз працюють на території РФ, можуть залишитися без роботи та змушені будуть повернутися до України, що збільшить кількість потребуючих у робочому місці. На цьому можуть загостритися багато соціальних проблем, які Росія використає на свою користь.

     Втім, наразі Міністерство закордонних справ України продовжує роботу над розробкою формату візового режиму, про що повідомив особисто голова служби Павло Клімкін.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео