Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хто очолить Національну поліцію?

Хто очолить Національну поліцію?
244541 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Після підписання заяви про відставку від Хатії Деканоїдзе, місце голови Національної поліції України й досі залишається без власника. На сьогоднішній день представляє Нацполіцію виконуючий обов'язки голови Вадим Троян, тож експерти вважають, що саме він буде призначений, тобто, позбудеться «в.о.» в січні 2017 року – саме на тоді урядом запланований конкурс на вакантну посаду.

     Втім, серед ймовірних кандидатів на місце голови Нацполіції є ще імена, які експерти розглядають як серйозних конкурентів для Трояна, тож ми пропонуємо дізнатися, хто у новому році буде претендувати на посаду.

     Геннадій Москаль та Віталій Ярема – ще два основних претенденти, в яких є свої переваги. Москаль з 1995 року по 2001 займав посади голови управління МВС різних областей: два роки – Закарпатської, три роки – у Криму, та один рік – у Дніпрі. До того ж, з 1997 по 2001 виконував одночасно й обов'язки заступника міністра внутрішніх справ. Віталій Ярема в лавах правоохоронців ще з 1983 року та починав свою кар'єру з рядового співробітника, дослужившись згодом до Генерального прокурора України.

     За ними у списку ймовірних кандидатів на посаду розташувалися Юрій Мороз, який нині обіймає посаду голови національної поліції у Миколаївській області, та голова управління нацполіції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

     Нещодавно свою кандидатуру на крісло голови поліції подав ще один претендент – політик Мустафа Найєм, однак експерти вважають, що для нього шансів зайняти посаду практично немає.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео