Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські журналісти – в небезпеці

Українські журналісти – в небезпеці
217832 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таку думку висловили представники ОБСЄ. Днями в Україні зафіксовано нові посягання на життя та здоров'я представників українських мас-медіа. Ця інформація не залишила байдужими організацію з безпеки та співпраці в Європі.

Представник ОБСЄ з питань свободи слова ЗМІ Дуня Миятович зазначила, що працювати в українських ЗМІ стає все небезпечніше. Вона впевнена, що пресу намагаються всіляко залякати. На її думку, допускати таких речей у жодному разі не можна, тому потрібно знайти винних у скоєнні останніх злочинів проти ЗМІ та контролювати це питання постійно.

Пані Миятович зазначила, що стежитиме за розвитком слідства та виявила надію, що скоро зловмисники сядуть на лаву підсудних.

Також вона звернулася до української влади з проханням якнайшвидше відновити кримінальні провадження проти ЗМІ, які досі не були розкриті, та довести справу до кінця. Мовляв, якщо спускати з рук такі справи, то ані замовники, ані виконавці злочинів не будуть боятися правосуддя.

Нагадаємо, 12 лютого уночі невідомі підпалили авто одного з українських редакторів Сергія Гузя. У ході слідства потерпілий повідомив, що скоріш за все підпал стався через його професійну діяльність. Мовляв, останнім часом чоловік критикував місцеву владу.

До цієї події інші зловмисники спробували звести рахунки з телевізійною студією музичних телеканалів М1 та М2. Невідомі зробили кілька спроб підпалити приміщення. Слідство триває.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео