Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МЗС України не задоволене докладом ОБСЄ

МЗС України не задоволене докладом ОБСЄ
54550 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями Організація з безпеки та співпраці Європи відзвітувала про військовий конфлікт за 2016 рік до вересня місяця на сході України. За словами міністерства закордонних справ України в докладі йдеться про складну долю жителів регіону, зруйновані будівлі та лінії комунальних послуг, однак низка надважливих питань Донеччини залишилися без уваги.

У відомстві підкреслюють, що місія вкотре вказала на зрив Мінських домовленостей російськими найманцями та фінансову підтримку бойовиків, які вбивають українських солдат на їхній землі. ОБСЄ не обійшла проблеми прав людини, які окупанти грубо порушують. Наостанок, кажуть у МЗС, спостерігачі зазначили, що на Донбасі існує загроза гуманітарної катастрофи, проте без уваги залишили чисельні вбивства місцевих жителей, репресії, відкритий рекет і перепони для роботи міжнародних організацій, яка фіксують усі порушення.

У міністерстві переконані, що потрібно й надалі наполягати на виконання Кремлем Мінських угод. РФ має припинити спонсорувати терористів та озброювати їхні бандоформування, адже саме це і є причиною тисячі невинних жертв, кажуть у відомстві. Також російська сторона зобов'язана зупинити стрілянину та забезпечити доступ у повному обсязі місії ОБСЄ, яка контролюватиме ситуацію в регіоні.

Наостанок міністерство констатувало, що Кремль повинен звільнити усіх заручників і повернути їх на українську сторону.

Раніше повідомлялося, що Україна, Росія та ОБСЄ дійшли спільних компромісів і домовилися, що до 20 лютого 2017 року важке озброєння буде відведене від лінії зіткнення. Проте 15 лютого спостерігачі ОБСЄ зафіксували біля Луганську чималу кількість російських танків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео