Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські дороги змінять власника

Українські дороги змінять власника
133233 ПЕРЕГЛЯДІВ

У планах українського Міністерства інфраструктури – провести приватизацію автомобільних доріг. За інформацією, яку надали у відомстві, обласні та районні дороги спочатку переведуть у власність місцевих органів влади, після чого почнеться процедура приватизації.

За даними, опублікованими офіційними джерелами Міністерства інфраструктури України, з 1 січня наступного року автодорожні підприємства обласного та районного значення, а також дорожньо-експлуатаційні підприємства будуть передані в управління місцевих органів влади.

Як зауважив директор відповідного департаменту у міністерстві Роман Хміль, метою відомства є приватизація цих об’єктів. До переліку об’єктів, що підлягатимуть приватизації, таким чином, ввійдуть дороги місцевого значення, експлуатаційні потужності, зокрема наявна на балансі техніка, кар’єри та асфальтові заводи, а також існуючі об’єкти фінансування галузі (місцеві дорожні фонди).

У планах міністерства – запровадження незалежного контролю якості дорожніх робіт, створення цільового державного та місцевого дорожніх фондів. Представники відомства сподіваються на запровадження довгострокових контрактів з підрядниками, які дозволять вимагати від виконавця робіт з укладання доріг тривалої гарантії не менше ніж 7-10 років. Це, за словами спеціалістів, суттєво поліпшить якість українських доріг.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео