Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Чорнобилі активно розвивається дика природа

160364 ПЕРЕГЛЯДІВ

Науковцями було проведено дослідження, що показало унікальні зміни природи в зоні Чорнобиля. Дане дослідження проводила міжнародна організація вчених, на чолі якої був Джим Сміт з Портсмутського університету.

За звітом, який було опубліковано в одному з наукових журналів, зрозуміло, що за 30 років після того, як відбулася найсильніша ядерна катастрофа, зона відчуження стала справжнім заповідником, в якому є вовки, олені, кабани, лосі і горностаї.

Вчені зробили приголомшливий висновок завдяки багатству фауни і флори у Чорнобилі: для дикої природи менш руйнівним є радіоактивне забруднення, аніж присутність і вплив людей. Фахівці наголошують, що у Чорнобилі можуть розмножуватися як звичайні, так і тварини рідкісних видів.

«Наше дослідження не говорить, що радіація позитивно впливає на дику природу, і наголошує на тому, як руйнівно впливає на неї людина. З сумом визнаємо, що саме люди стають найбільшими ворогами для дикої природи. Відразу після того, як вони залишили цю місцевість, природа тут розцвіла. І їй навіть не завадила ядерна катастрофа», - говорить Джим Сміт.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео