Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Ісландії розпочалося ще одне виверження вулкану

У Ісландії розпочалося ще одне виверження вулкану
330608 ПЕРЕГЛЯДІВ

Це вже четверте за час з грудня. У зв'язку з цим оголошено надзвичайний стан у районі, де виверження відбувається, і проводиться евакуація мешканців. Цю інформацію надає Reuters за даними метеорологічного бюро Ісландії.

Виверження почалося між горами Хагафеллом і Стора-Скогфеллом, там, де відбулося і попереднє виверження 8 лютого. Лава швидко поширюється на південь у напрямку до міста Гріндавік, і там проводиться евакуація мешканців, а поліція оголосила надзвичайний стан.

"Це, безумовно, було очікувано. Звичайно, точний час виверження неможливо передбачити. Перші сигнали цього руху до поверхні насправді відбулися лише приблизно за 15 хвилин до цього", – сказала керівниця Північного вулканологічного центру Рікке Педерсен.

Міжнародний аеропорт Рейк'явіка Кефлавік наразі працює у звичайному режимі. У Ісландії є понад 30 діючих вулканів, що робить острів популярним напрямком для вулканічного туризму. Попереднє виверження на півострові Рейк'янес відбулося у березні 2021 року після восьми століть спокою, і це вже сьоме виверження вулкана в останні три роки. Вулканологи вважають, що цей новий цикл підвищеної активності може тривати кілька десятиліть або століть.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео