Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Китаї пройшла акція на підтримку чистого повітря

26892 ПЕРЕГЛЯДІВ

Люди, котрі працюють у китайській компанії «Xiao Zhu», не змогли більше спокійно спостерігати, як країна опинилася в смогових обіймах, а влада не приймає ніяких мір, аби якось поліпшити ситуацію. Нещодавно, у Пекіні був оголошений найвищий рівень забруднення повітря. Однак, минуло декілька днів, а жителі Піднебесної й далі не можуть вільно дихати на повні груди. Аби привернути увагу до проблеми, співробітники Xiao Zhu скористалися проектором, за допомогою якого зуміли спроектувати зображення дітей, котрі плачуть, на стовп диму, який підіймався у небо над однією із фабрик, котра забруднює повітря. Дитячі обличчя на фоні диму – явище вражаюче. І хтось не полінився зняти це на відео й викласти в інтернет. Лозунгом став напис, який з"явився в кінці відеоролику: «Очисти повітря. Нехай майбутнє знову зможе дихати»

Варто відмітити, що вчені стурбовані ситуацією, яка виникла в Китаї, адже у повітрі зареєстрували триста мікрограмів твердих частинок, які є у смозі, на один метр квадратний, що в десятки разів перевищує допустиму норму, має згубний вплив на кровоносну систему та може спричиняти захворювання на рак.

ВООЗ, в свою чергу, ділиться статистичними даними про те, що від диму в Китаї вмирає один мільйон шістсот тисяч людей, а це сімнадцять відсотків від усіх смертей, спричинених смогом у всьому світі. На жаль, від смогу щорічно помирає понад три з половиною мільйонів людей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео