Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Київській області поблизу Ірпеня знову почав горіти торф

161269 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державна служба з надзичайних ситуацій (ДСНС) у Київській області повідомила, що в деяких районах почались локальні спалахи старих торфовищ. Поки що співробітникам служби вдається гасити осередки горіння торфу, і площа займання невелика - сто квадратних метрів поблизу Ірпеня.

Місцеві жителі Ірпеня скаржаться на неприємний запах продуктів горіння; вони переконані, що спалах торфу стався неспроста. Припускають про можливий підпал з боку відпочиваючих або незаконних забудовників.

Не виключено, що весняні пожежі спричинені й тим, що господарі з приватного сектору почали традиційні прибирання присадибних ділянок і спалюють сухе листя та траву.

Як заявила представник ДСНС Вікторія Рубан, підрозділи служби двічі на тиждень об’їжджають територію Київської області з метою виявлення осередків загоряння торфу і гасіння. За словами Рубан загоряння пов’язані з кліматичними умовами: малосніжною зимою і відсутністю належної кількості опадів. Також залишилися підземні прогари, які розгоряються час від часу внаслідок розгоряння багать відпочивальниками.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео