Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екологія та Україна: де шукати жаданий консенсус?

Екологія та Україна: де шукати жаданий консенсус?
134833 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 травня Україна гучно відсвяткувала День Європи. Проте, піднесений настрій та гаряче бажання стати частиною Євросоюзу – далеко не всі критерії, за якими варто оцінювати, насамперед, практичну готовність нашої держави наслідувати європейські стандарти життя за всіма світовими параметрами. І найперший із них – проблемний екологічний.

За словами Ганни Вронської – колишнього заступника міністра екології України та відомого громадського діяча, прийняття екологічного закону є головним обов’язком нашої країни перед Європейським Союзом. Парадоксально, але саме перед Днем Європи цього року вищезазначений закон був удруге не прийнятий через мізерний брак голосів депутатів.

Варто відзначити, що екологічний закон є європейською директивою, згідно якої місцеве населення отримає шанс вирішувати долю таких згубних для навколишнього середовища процесів антропогенної діяльності як, наприклад, будівництво, що може вестися на території проживання окремої людини та викликати для неї колосальну кількість ускладнень.

Така практика для України стане новою, але за непорушними правилами екологічного закону наразі живе весь світ. І, хоча зворотної сили ця директива не має, європейська спільнота дуже занепокоєна безтурботним ставленням українців до власної промисловості.

Спираючись на той факт, що Україна є, безумовно, одним із світових лідерів у питанні зростання підприємств важкої та легкої промисловостей, Європа бажає для нашої країни більш відповідального ставлення до екології, питання якої є сьогодні особливо актуальним для кожної держави.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео