Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Світ скоротить використання шкідливих парникових газів

Світ скоротить використання шкідливих парникових газів
162637 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аби скоротити вплив потужних парникових газів, котрі використовуються у мільйонах кондиціонерів та холодильників по всьому світу, на крихке навколишнє середовище, представники більш ніж 150-ти країн з усього світу виступили за ратифікацію спеціальної угоди стосовно збереження екології на нашій планеті – Паризької хартії по клімату.

 

Цікаво, що усі учасники вищезазначеного масштабного екологічного проекту будуть розділені на три групи, залежно від встановленого для них терміну скорочення використання важких промислових газів. Таким чином, більшість країн має намір зменшити шкідливі викиди в атмосферу на 10% вже до 2019-го року, держави на кшталт Пакистану та Індії скорочуватимуть використання парникових газів поступово, а найрозвиненіші країни світу зобов'язані повністю заморозити процес викидів в атмосферу шкідливих речовин до 2024-го року.

Варто відзначити, що ті хімічні сполуки, котрі у контексті вищезазначеної угоди знаходитимуться під суворою забороною, значно гірше впливають на екологію, ніж двоокис вуглецю, та у цілих 10 тисяч разів потужніші за нього. Паризька хартія по клімату очікувано вступить у дію вже на початку цьогорічного листопада.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео