Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екологічна ситуація на Херсонщині погіршилася

Екологічна ситуація на Херсонщині погіршилася
27409 ПЕРЕГЛЯДІВ

Екологічний стан у Херсонській області за останні роки погіршився, про що повідомили у місцевій ОДА. Головною причиною такої ситуації став вплив безконтрольних хімічних відходів, що не були своєчасно утилізовані.

Реформування аграрного сектора, згідно з повідомленнями представників Херсонської обласної адміністрації, спричинило погіршення екологічного стану у регіоні. Як виявилося, останнім часом у результаті проведених реформ в області з'явилося чимало безхазяйних засобів захисту рослин хімічної природи, які вже не придатні до використання та мають бути належним чином утилізовані. Так, ще за інформацією, отриманою Державною екологічною інспекцією у 2012 році, кількість таких хімічних засобів сягало понад 1 мільйон 887 тисяч.

Як повідомляють у Херсонській ОДА, всі хімічні речовини, що мають бути утилізовані, зараз перебувають на відкритому просторі або не призначених для зберігання хімікатів складах і тим самим шкодять довкіллю.

За свідченням екологів, головною небезпекою відсутності правильної утилізації пестицидів є потрапляння їх залишків в організм людей і тварин. У результаті впливу хімічних речовин можливе виникнення онкологічних захворювань та аномалій розвитку.

Як повідомляють екологи, протягом останніх чотирьох років в Україні майже не виділяються кошти на утилізацію відходів, разом з тим у державі вже накопичилося більше 12 тонн небезпечних відходів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео