Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Людство житиме краще, якщо скоротить викиди вуглекислого газу

158882 ПЕРЕГЛЯДІВ

Територія лісів має бути розширена в усьому світі на 5-15%, щоб обмежити глобальне підвищення температури.


Територія лісів має бути розширена в усьому світі на 5-15%, щоб обмежити глобальне підвищення температури. У такому випадку врожайність сільськогосподарських культур повинна зрости на 40-60%.
Це всього лише два прогнози, які зробили вчені на 2050 рік. Вони були замовлені урядом, щоб розглянути можливі варіанти скорочення викидів вуглецю. Спеціальний комп’ютер для прогнозів називають «Глобальним Калькулятором». Він використовує дані, які отримує від міжнародних експертів, щоб створити сценарії для досягнення мети 2С. Вона необхідна для того, щоб уникнути зміни клімату.
Під керівництвом Департаменту енергетики та зміни клімату створено модель енергетичних, земельних та продовольчих систем у світі. Ця модель засвідчила, що рівень життя на планеті може зберегтися за умови радикальних змін в сільському господарстві, транспорті, сфері продуктів харчування та палива.
На Землі мають бути сотні мільйонів електромобілів до 2050 року. Тоді кількість викидів вуглекислого газу скоротиться щонайменше на 90%. Споживачі також вже повинні задуматись про перехід на режим харчування з високим вмістом овочів або ж їсти м’ясо тварин, вирощених на основі інтенсивного землеробства.
Міністр енергетики та зміни клімату Ед Дейві сказав: «Уперше «Глобальний Калькулятор» показує, що наш світ може процвітати, якщо ми обмежимо глобальне підвищення температури, тоді це запобігатиме найсерйознішим змінам клімату».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео