Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міцний чай шкодить чоловічому здоров’ю

Міцний чай шкодить чоловічому здоров’ю
81520 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Науковці з Шотландії з'ясували, що чоловіки-любителі міцного чаю ризикують отримати онкологічні захворювання простати. Такі наслідки можливі для тих представників сильної статі, які випивають більше 7 чашок міцного чаю на добу.

     Шотландські науковці протягом 10 років досліджували проблему захоплення чоловіками міцним чаєм і з'ясували, що цей напій у необмеженій кількості може призвести до захворювання простати. За результатами досліджень, у якому брали участь 6 тисяч чоловіків, учені зробили певні висновки: добровольці, які випивали більше сімох чашок міцного чаю на день, частіше за інших хворіли на запалення простати. Ті ж, хто вживає цей напій помірно, страждають на простатит на 50 відсотків рідше. Щоправда, у дослідженнях допустимі незначні похибки, оскільки причинами простатиту можуть бути також генетична спадковість та наявність шкідливих звичок.

     Більше того, за останніми даними, користь чаю, особливо чорного, визнана науковцями значно перебільшеною, тому фахівці радять обмежуватися трьома чашками на день.

     Обмежувати себе у чаї лікарі радять і жінкам: таким чином вони збережуть здоров'я своїх судин і серця, а також нервової системи і уникнуть порушень сну.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео