Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нові методи лікування грипу та застуди від МОЗ

Нові методи лікування грипу та застуди від МОЗ
54476 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністерство охорони здоров'я України вводить нові стандарти для лікарів, згідно з якими найефективнішими способами боротьби із грипом та ГРВІ вважається провітрювання кімнати, пиття води у великих кількостях та, за потреби, жарознижувальні пігулки. Прийом інших поширених на сьогодні препаратів можливий тільки для хворих, які зазнали ускладнень від хвороби.
     Міністерство закликає лікарів відмовитись під час лікування дітей від антибіотиків, сиропів від кашлю, противірусних препаратів та, навіть, вітамінів. Пояснюються такі нововведення тим, що велика кількість препаратів, які зараз призначають хворим, є неефективними.
     Разом з тим, МОЗ посилається на закордонний досвід лікування вищезгаданих недуг, де більшість препаратів можна придбати лише за наявності рецепту від лікаря. Відтак у Австралії, США, Японії, а також низці європейських країн діють ті ж стандарти лікування, які сьогодні розглядає Міністерство охорони здоров'я України.
     Самі ж лікарі однозначної оцінки на нові стандарти лікування не дають, проте зізнаються, що в більшості випадків самі пацієнти просять призначити більше медикаментів.
     Користувачі соцмереж вже активно обговорюють нововведення від МОЗ. Відомий педіатр Комаровський одним із перших відреагував на повідомлення на своїй сторінці у Facebook та констатував, що української медицини не існує.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео