Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні продовжують закривати школи на карантин

В Україні продовжують закривати школи на карантин
168177 ПЕРЕГЛЯДІВ

Все більше українських шкіл закривають на карантин через захворювання на ГРИП та ГРВІ. У столиці 25 частково і 11 шкіл повністю припинили навчання. За статистикою захворюваності та пов’язаними з цим змінами у розкладі навчання стежать у міських адміністраціях.

Майже у всіх регіонах України спостерігається збільшення рівня захворюваності ГРИПом та ГРВІ. У числі групи ризику – учні середніх шкіл. У зв’язку з цим органам місцевої влади рекомендується ретельно стежити за динамікою розповсюдження сезонних хвороб. Як повідомлять, лише у столиці станом на 22 січня довелося тимчасово припинити навчання у 25 школах. З них 11 закриті повністю, решта – частково.

За інформацією, наданою КМДА, протягом третього тижня 2019 року у медичних закладах столиці нарахували понад 14600 хворих на ГРИП або ГРВІ. Такі цифри означають, що зростання захворюваності складає 12,1 % у порівнянні з попередніми періодами. Загалом більше ніж 8,3 тисячі дітей і 6,2 тисячі дорослих киян на даний момент мають ГРИП або вірусну інфекцію. Серед хворих протягом тижня було госпіталізовано 127 дітей, загалом у лікарні через сезонні хвороби потрапили 162 особи.

Як зауважують у міських адміністраціях, зупиняти навчання школи можуть покласово або повністю залежно від кількості хворих учнів. Критична відмітка становить 20% від загальної кількості школярів у класі або навчальному закладі.

Протягом останніх днів ряд шкіл закрили на карантин у Вінницькій, Рівненській та ряді інших областей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео