Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Поліція повинна запобігти будь-якому спотворенню волевиявлення українських громадян», - Іван Варченко

168199 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кримінальна відповідальність передбачена не тільки для осіб, які здійснюють підкуп виборців, але й для громадян, які віддають свої голоси за гроші. Про це йшлося вчора під час відеоселекторної наради радника міністра внутрішніх справ України Івана Варченко та начальника поліції Донецької області Миколи Семенишина з керівниками структурних і територіальних поліцейських підрозділів.

Іван Варченко наголосив, що на кожне повідомлення про порушення виборчого законодавства має бути негайне реагування.

«Поліція має забезпечити, щоб процес виборів проходив чесно, відкрито, прозоро і законно. Ми забезпечимо рівні умови по відношенню до закону для всіх кандидатів у Президенти України», - відзначив радник глави МВС.

Тому завдання поліцейських - запобігти підкупу виборців, незаконному фінансуванню виборчої кампанії та іншим порушенням, пов’язаним з виборчим процесом.

Іван Варченко нагадав, що відповідно до ст. 160 Кримінального кодексу України, покарання понесуть як особи, які скуповують голоси виборців, так і громадяни, які одержують грошову винагороду за голосування.

Крім того, закон забороняє виплати агітаторам, які мають працювати виключно на волонтерських засадах.

Микола Семенишин відзначив, що поліція Донецької області готова до забезпечення публічної безпеки та виборчого права під час чергових виборів Президента України.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео