Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Особи, причетні до серії нальотів на валютників на півночі Донеччини, заарештовані

84729 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора, 26 лютого, Краматорський міський суд обрав 4 зловмисникам запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою без альтернативи у вигляді застави.

Нагадаємо, що 22 лютого одразу після вчинення розбою співробітники управління стратегічних розслідувань спільно зі спецпризначенцями з КОРДу затримали групу зловмисників, які обгрунтовано підозрюються у ряді тяжких майнових злочинів. При них знаходилася сумка з 2 мільйонами гривень, які ті відібрали у жертви – мешканця, який займався обміном валют.

Встановлено, що перед тим, як піти на злочин, спільники придбали автомобіль та підготували його «до справи»: вікна було ретельно затоновано і підібрано ще одну пару номерних знаків у якості конспірації. Крім того, спеціально було придбано мобільні телефони з сім-картками.

Місяць вони відстежували «мішень», записуючи кожен її крок, а далі – кілька виїздів на місце запланованого злочину, аби механізм за жодних обставин не дав збою.

При проведенні обшуків оперативники вилучили у них зброю, в тому числі й викрадену з органів поліції у АР Крим.

Варто зазначити, що в перервах між злочинами вони вели звичайний спосіб життя, деякі з них займалися комерцією, що дозволяло отримувати постійний та значний прибуток.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео