Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Електроенцефалографію тепер робитимуть, використовуючи Li-Fi

80146 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені, науковці та винахідники, котрі намагаються покращити якість медицини нещодавно презентували світові новий пристрій для проведення електроенцефалографії головного мозку з використанням Li-Fi. Такий винахід належить групі вчених з Південної Кореї, які переконані, що пацієнти, котрі потребують постійного контролю за роботою головного мозку, не дуже зручно почуваються, коли до їхнього тіла, зокрема до голови, підключено десяток проводів. Не надто зручна така система роботи ЕЕГ-апарату і для лікарів.

Саме тому корейські вчені вирішили спробувати отримувати сигнали мозкової активності за допомогою світла, яке можна бачити.

Під час дослідів та експериментів науковцям вдалося передати електроенцефалограму по безпровідному каналу на відстані 50 см. Щоправда, сигнал ЕЕГ- апарату слабкий і його підсилюють, після чого він кодується червоним, зеленим та синім світлодіодом.

Вченим ще потрібно вирішити проблему стосовно того, аби при використанні ЕЕГ-апарату з Li-Fi уникнути помилок. Хоча кількість помилок, яку попускає безпровідний ЕЕГ-пристрій не озвучують, недоліки у його роботі є.

Напевно, саме тому корейці не розголошуть, коли їхній винахід з’явиться у продажу, а тим більше буде широко застосовуватися у медичних закладах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео