Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство охорони здоров'я підтримує громади у процесі цифровізації у сфері медицини

Міністерство охорони здоров'я підтримує громади у процесі цифровізації у сфері медицини
178201 ПЕРЕГЛЯДІВ

На форумі "Digital Power Summit 2024: цифрове лідерство громад" представники різних рівнів влади обговорювали перспективні інструменти цифровізації та представляли ключові цифрові проекти, які реалізовуються в Україні.

Однією з основних мет МОЗ є підвищення доступності та якості медичної допомоги, спрощення адміністративних процедур та розробка цифрової освіти для медичних працівників. Також важливими напрямками роботи є публічна доступність реєстрів та забезпечення кібербезпеки.

За словами заступниці міністра охорони здоров'я України Марії Карчевич, МОЗ активно реагує на виклики сучасності, зокрема, на виклики воєнного часу, та працює над впровадженням електронних сервісів та рішень. Цифровий медичний простір, включаючи систему eHealth, дозволяє пацієнтам користуватися різноманітними цифровими сервісами, такими як електронні рецепти та медичні висновки.

Нові послуги, що постійно додаються, роблять медичні послуги більш якісними та зручними для громадян. Планується впровадження кабінету пацієнта та інформаційної платформи даних, що допоможе оптимізувати управлінські процеси та забезпечить доступ до медичних даних на різних рівнях влади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео