Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів
205307 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство охорони здоров'я України спільно з Національною службою здоров'я України розпочали пілотний проєкт "Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України". Цей проєкт створено як додатковий захід до Програми медичних гарантій, і на його реалізацію у 2024 році виділено 750 млн грн. Головний виконавець цієї програми - Національна служба здоров'я України.

Міністр охорони здоров'я України, Віктор Ляшко, наголосив на важливості цього пілотного проєкту та його соціальній значимості. Це крок у напрямку політики догляду за героями, яку уряд просуває. Головна мета - забезпечити комфортне життя військовим та подбати про їхнє здоров'я.

Ця послуга доступна для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовців. Поки що, послуги надаються в 45 медичних закладах України, які мають контракт з Національною службою здоров'я України. Цей список може розширюватися, оскільки укладення та підписання нових договорів триває.

Кожен пацієнт може скористатися цією програмою один раз на рік. Згідно з урядовим рішенням, максимальна вартість послуг не може перевищувати 14 984 грн. Для отримання послуги потрібно звернутися до медичного закладу, який має контракт з Національною службою здоров'я України. Попередньо, отримавши направлення від лікаря-стоматолога, необхідно підготувати пакет документів та написати заяву.

Більш детальну інформацію про документи, послуги та медичні заклади, які мають контракт з програмою, можна знайти на веб-сайті Національної служби здоров'я України. У разі додаткових питань можна звертатися до операторів контакт-центру за номером 16-77.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео