Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Рубець на серці заклеють поліпшеним клеєм

27059 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед найбільш поширеніших хвороб серця, особливо у дітей та новонароджених немовлят, наявність рубця на серці. Аби зберегти життя людині, лікарі повинні діяти, не гаючи часу. Єдиний вихід – оперативне втручання, однак і тут є свої нюанси, адже є ризик, що накладені шви пошкодять нижні серцеві тканини. Ще одним недоліком є те, що рубець зростається не дуже швидко, а це ускладнює життя людині.

Медики, аби знайти вирішення проблеми, почали використовувати клей, який склеював рубці на серці. Однак й тут виявилися побічні ефекти: медичний клей має підвищений вміст токсинів, а у вологому середовищі втрачає свої властивості й не тримається на сердечному м’язі.

Та наука не стоїть на місці й група вчених з Бостонської дитячої лікарні, науковці із МІТ та співробітники жіночої лікарні Брігама розробили вдосконалений гідрофобний легкої активації клей для використання в лікуванні вади серця. Новий клей протестували на слимаках та задоволені отриманими результатами, адже клей виявися стійким та ефективним.

На те, щоб опрацювати ним рубець, кардіохірургам треба витратити п’ять хвилин, а за тим підсушути ультрафіолетовим випромінюванням.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео