Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство охорони здоров’я заявило про обов’язкову імунізацію людей

241009 ПЕРЕГЛЯДІВ

З вуст Романа Василишина, котрий обіймає посаду керівника в апараті МОЗ, пролунала ідея стосовно того, аби закріпити імунізацію дітей на законодавчому рівні, розробивши, а згодом й прийнявши відповідний документ, котрий би зобов’язав батьків робити своїм дітям щеплення, а у разі відмови – передбачав покарання за відмову від прийняття вакцини.

Заступник Міністра такими ідеями поділився незпроста. Це сталося в Львові, де Василишин проводив робочу нараду. Чиновник стурбований тим, що матері відмовляються робити своїм діткам щеплення від небезпечного поліомієліту після того, як в Київській області померло троє малолітніх громадян України. Тим більше, чиновник просить не пов’язувати дані трагічні випадки із поствакцинальним періодом після того, як дітям були зроблені вакцини від поліомієліту.

Заступник міністра каже, що вакцинація – це єдиний надійний крок вберегтися самим й вберегти дітей від важких та небезпечних хвороб.

Однак, слова словами, а матерям, котрі втратили своїх дітей, це не зарадить й не втішить в їхньому горі. Чиновник залишається ж прагматичним в питаннях дитячої смертності й зазначає, що кожного дня в Україні за межу вічності йде в середньому шістнадцять дітей, в рік – майже п’ять тисяч.

Напевно, тоді більш доречним для чиновників буде думати не про примусову вакцинацію, а зменшення дитячої смертності. До того ж, і в Європі активно розгортається антивакцинальний рух.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео