Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американські лікарі надали безкоштовну допомогу хворим дітям

80408 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вісім місяців на території країни реалізовується українсько-американський спільний проект щодо медичної допомоги для тих, хто її потребує. За цей час із США в Україну прийшло дві з половиною тонни медзабезпечення. Також в Україну для проведення майстер –класу та надання допомоги хворим прибули шість лікарів та двоє медсестер, котрі працюють в клініках Гарварду, Мічигану та «Shriners Hospital». До –речі, остання тісно співпрацює з Департаментом охорони здоров’я Львівської ОДА.

Отож, з сьомого по тринадцяте грудня американські медики з Бостону, Ванкуверу та Сент–Луїсу провели тридцять дев’ять операцій для хворих дітей на базі дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ». Окрім того, консультацію закордонних спеціалістів отримало ще сто п’ятдесят діток з різних куточків країни, котрі мають наслідки опікових травм.

Окрім медиків з «ОХМАТДИТу» разом із американцями в операційній працювали спеціалісти із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру та Комунальної міської клінічної лікарні Львова. За діями медиків могли спостерігати усі зацікавлені особи, адже компанія ДТЕК і БФ «Я не один» організувала online-трансляцію для хірургів України.

Також пройшли майстер-класи по дитячій анестезіології, пластичній хірургії, сестринському догляді, організації роботи хірургічної бригади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео