Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лікувати українців за кордоном стане простіше

Лікувати українців за кордоном стане простіше
161856 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кардіохірургічні, онкогематологічні, нейрохірургічні та онкологічні захворювання – саме з цим невтішним переліком хвороб українці, згідно програми «Лікування громадян України за кордоном», їдуть видужувати за межі нашої держави.

На сьогоднішній день, спираючись на звіти Міністерства охорони здоров'я України, вже прийняте рішення відправити на лікування за кордон 75 осіб, чиє перебування та оздоровлення там обійдеться Україні у понад 200 мільйонів гривень. Варто відзначити, що ця неймовірна сума вже повністю вичерпала річний план бюджету для закордонного лікування.

Але, зважаючи на кількість тих хворих, допомогти котрим Україна просто не має змоги через брак відповідного медичного обладнання, МОЗ України вже надіслало відповідне клопотання про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік», аби передбачити додаткові витрати на лікування українців за кордоном.

Крім того, Міністерство розробляє усі необхідні засоби для збільшення прозорості процесів оформлення необхідних документів та пришвидшення процедури направлення громадян України на оздоровлення. Суттєве спрощення переліку паперів для подання зможе виграти час для пацієнта і уникнути корупційної складової.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео