Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коли українська медицина зміниться на краще?

Коли українська медицина зміниться на краще?
81013 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна ступила на важкий та суперечливий шлях реформування. Разом із судовою системою кардинальних змін зазнає й українська медицина, вагомі напрацювання щодо котрої Верховна Рада вже представить у найближчий час.

За словами Володимира Гройсмана – прем’єр-міністра України – найбільше українські громадяни чекають ухвалення довгоочікуваного та дуже важливого закону про якісні дешеві ліки. Багато років це нововведення блокували фармацевти-корупціонери, однак після прийняття відповідного закону медична система України зазнає очищення від нечесних працівників, а люди нарешті отримають якісну медицину.

Варто відзначити, що парадоксальність української Конституції у контексті охорони здоров’я полягає у тому, що гарантування безкоштовної медицини може набути практичного застосування лише тоді, коли державний бюджет матиме достатньо фінансів для цього. Тому нова медична реформа має намір визначити перелік тих послуг, котрі для населення стануть безкоштовними. Крім того, кожного року з моменту прийняття реформи Верховна Рада визначатиме той гарантований мінімум медичної допомоги, котрий не потребуватиме грошей громади.

Цікаво, що посада міністра охорони здоров’я після скандальної відставки Олександра Квіташвілі ще у минулорічному липні так і залишається вакантною. Проте навряд чи цей факт стане перепоною у подальшій реалізації медичної реформи, оскільки для цього у Верховній Раді є комітет з питань охорони здоров’я.

На запуск усіх механізмів вищезазначеного реформування може знадобитись біля трьох років.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео