Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Солодкий йогурт шкідливий для здоров'я

Солодкий йогурт шкідливий для здоров'я
108538 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Йогурт позиціонується як здоровий перекус і вже 30% людей вважають за краще перекушувати на роботі саме ним. Але фахівці стверджують: більшість йогуртів, які сьогодні продаються в супермаркетах, не має нічого спільного з натуральним і дійсно корисним для здоров'я кисломолочним продуктом.

     За словами експертів, йогуртом можна називати лише той продукт, в якому є дві бактерії, які відновлюють мікрофлору : Lactobacillus bulgaricus (болгарська паличка) і Streptococcus thermophilus (термофільний стрептокок). Але у нас під найменуванням «йогурт» продаються продукти з такими добавками, як цукор, загусники, консерванти тощо. Особливу небезпеку медики бачать в регулярному споживанні підсолоджених йогуртів - головним чином, через те, що цукор в них додають в надмірній кількості. Вміст цукру в таких йогуртах часто досягає трьох чайних ложок на 100 грамів, тоді як ВООЗ вважає прийнятним з'їдати цукру не більше 6 чайних ложок за добу, зазначають фахівці. Вони нагадали про те, що надмірне споживання цукру часто відбувається непомітно, приводячи до зайвої ваги, а в крайніх випадках - до розвитку діабету.
     При виборі йогурту експерти рекомендують зупинятися на «класичному» - без цукру і штучних добавок. У таких продуктів, як правило, невеликий термін придатності, підказують фахівці з харчування. Також експерти радять враховувати кількість вуглеводів в йогурті - воно повинно бути менше 10 грамів на 100 грамів продукту.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео