Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Миколаєві 18 дітей госпіталізовано з діагнозом мінінгіт

В Миколаєві 18 дітей госпіталізовано з діагнозом мінінгіт
189797 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Кількість дітей, госпіталізованих в дитячу обласну інфекційну лікарню в місті Миколаїв з діагнозом «менінгіт», станом на понеділок, 10 жовтня, збільшилася до 18 осіб. Про це повідомляє в УОЗ Миколаївської ОДА.
     Всі хворі діти отримують необхідне лікування в потрібному обсязі. Серйозних ускладнень лікар доки не виявили у жодного пацієнта.
Лікарі-інфекціоністи запевняють, що про спалах менінгіту мова не йде. Отже, у жителів Миколаїва та області немає приводів для занепокоєння. Це сезонний підйом захворюваності, і кількість зареєстрованих випадків захворювання можна порівняти з аналогічним періодом минулого року.
     У відсутності приводів для занепокоєння запевнив і керівник прес-служби УОЗ Миколаївської ОДА Юрій Багрянцев:
     - Це не спалах і не епідемія, паніку піднімати не потрібно, це сезонні випадки, які бувають щорічно в цей час року. Зараз ситуація під контролем.
     Нагадаємо, що менінгіт - це запалення мозкових оболонок. Причиною його є різні мікроорганізми, і в першу чергу - бактерії (вони викликають бактеріальні, або гнійні, менінгіти) і віруси (викликають менінгіти вірусні).
     Лікарі радять батькам звернути уваги на два найросповсюдженіших методи запобігання мінінгіту у дітей - загартовування організму та зміцнення імунітету.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео