Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що буде з цінами на імпортні ліки?

Що буде з цінами на імпортні ліки?
81386 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчим часом імпортні медикаменти можуть значно зрости у ціні, якщо не матимуть гідної конкуренції з боку українських виробників. Про це попереджають вітчизняні експерти.

 

Петро Багрій, очільник асоціації виробників українських ліків зробив прогноз, згідно з яким ліки іноземного виробництва можуть різко подорожчати, якщо вітчизняний виробник не створюватиме достатньої конкуренції. За словами експертів, імпортер чекає нагоди підняти ціну, і відсутність достатньої пропозиції від українських фармацевтичних компаній якраз стане такою нагодою.

Як стверджують спеціалісти, вітчизняна фармацевтична галузь цілком готова до повноцінної конкуренції не лише у межах України, але й за кордоном. При цьому у цій сфері відбуваються зміни, зокрема, спрощена реєстрація закордонної продукції, що не можуть бути корисними для українських фармацевтичних підприємств. Так, компанії з різних держав світу, зокрема, США, Канади, Швейцарії та Євросоюзу, отримали численні пільги, що значно спрощують процес реєстрації, у той час як для реєстрації вітчизняних виробів потрібно проходити складні процедури. Тому експерти вимагають від державних регуляторів негайної підтримки українських фармвиробників.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео