Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні активізувалися грип та ГРВІ

В Україні активізувалися грип та ГРВІ
189929 ПЕРЕГЛЯДІВ

В останні тижні українці почали масово хворіти не лише на ГРВІ, але й на грип. За повідомленням Міністерства охорони здоров'я, у країні вже стали жертвами цих хвороб близько 162 тисяч громадян.

 

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили про підвищену небезпеку для громадян щодо захворювань ГРВІ та грипом. За інформацією, яку надають у профільному міністерстві, за останній тиждень жовтня ці хвороби зафіксовані у понад 162 тисяч українців.

Дослідивши статистику захворювань, спеціалісти МОЗ заявили, що переважна більшість тих, хто захворів на грип та гострі респіраторні захворювання – діти, представників цієї вікової категорії серед хворих понад 66 відсотків. Так, за останній час кількість дорослих громадян, які мають ці хвороби, зменшилася, натомість хворих до 17 років стало більше на 2,1 відсотка.

Що стосується територіального розповсюдження захворювань, найбільш активними віруси та інфекції є на Київщині.

Як повідомляли у жовтні, цього року громадянам України загрожуватиме вірус грипу громадянам України загрожуватиме вірус грипу H3N3. Прогнозують, що він буде нести небезпеку здоров'ю людей до травня 2017 року. Розпочався сезон захворювань в Україні, за даними МОЗ, 4 жовтня.

 

В'ячеслав Ситник


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео