Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чим насправді шкодить слухання музики у навушниках?

Чим насправді шкодить слухання музики у навушниках?
244747 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Лікарі розповіли, чим конкретно шкодить звичка слухати музику в навушниках і хто має підвищений ступінь ризику втратити слух. Спеціалісти провели ряд досліджень і випробували свої теорії на добровольцях, після чого оприлюднили результати.

     Існує інформація про те, що тривале прослуховування музики в навушниках погано впливає на слух, однак лікарі визначили, що сам процес використання цих пристроїв не може фатально вплинути на здоров'я. Шкідливими навушники можуть бути лише за умови неправильного їх використання. Головним фактором є гучність звуку: якщо вона перевищує дозволені спеціалістами норми, з часом вухо людини може отримати акустичну травму.

     Так, під час слухання гучної музики звукова хвиля, що перевищує встановлені норми, слуховий нерв може отримати надмірне навантаження.

     Як стверджують спеціалісти, максимально допустиме навантаження на слух людини становить 70 децибел, тоді як сучасні меломани слухають музику з використанням смартфонів і плеєрів на гучності від 115 децибел, що з часом призводить до ослаблення барабанної перетинки. При частому впливі такого навантаження людина може відчути погіршення слуху.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео