Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З квітня українці зможуть отримувати ліки безкоштовно

З квітня українці зможуть отримувати ліки безкоштовно
136411 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 квітня стартує державна програма, за якою найбільш необхідні ліки стануть доступними для громадян. До переліку медикаментів, які можна отримати безкоштовно або з невеликою доплатою, ввійдуть окремі життєво важливі препарати.

Володимир Гройсман повідомив, що 1 з квітня розпочала свою дію урядова програма «Доступні ліки». Вона передбачає можливість отримання громадянами ліків безкоштовно або зі значною знижкою. У програмі братимуть участь окремі аптеки, які зазначені у програмі, ініційованій Кабміном. В аптеках, визначених програмою, надаватимуть ліки за умови пред’явлення покупцем рецепту.
Згідно з програмою «Доступні ліки», безкоштовні медичні препарати видаватимуть лише громадянам, що мають серцево-судинні захворювання, діабет другого типу та бронхіальну астму. Окремі ліки можна буде отримати безоплатно, інші – зі значною знижкою. Ознайомитися більш детально з переліком ліків можна, звернувшись до Реєстру лікарських засобів на сайті Міністерства охорони здоров’я. Список аптек-учасниць програми можна при зверненні на сайти органів місцевої влади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео