Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зміни в українській медицині

Зміни в українській медицині
132779 ПЕРЕГЛЯДІВ

За фінансової підтримки Світового банку буде реалізовано проект «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей». Він має на меті розбудову медичної інфраструктури та підвищення якості медичних послуг у 9 обраних на конкурсній основі регіонах України. У рамках цього проекту Україна отримає близько 215 млн. доларів


Кожен може погодитись, що у наш час хворіти дорого, незважаючи на те, що у країні безкоштовна медицина. Попередні спроби поліпшити медичну галузь були провальними. Цього разу ініціативу взяв на себе екс-голова Міністерства охорони здоров’я, праці та соціальної політики Грузії, нинішній Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.
За фінансової підтримки Світового банку буде реалізовано проект «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей». Він має на меті розбудову медичної інфраструктури та підвищення якості медичних послуг у 9 обраних на конкурсній основі регіонах України. У рамках цього проекту Україна отримає близько 215 млн. доларів. За словами Квіташвілі, залучена позика дозволить пришвидшити процес реформування української медицини.
Проект повинен зміцнити спроможність Міністерства охорони здоров’я України й органів урядування відповідних областей, визначати, планувати і впроваджувати заходи, пов’язані з реформою охорони здоров’я.
Основна діяльність буде спрямована на досягнення трьох пріоритетних завдань в системі охорони здоров’я:
1. боротьба з неінфекційними захворюваннями з приділенням особливої уваги профілактиці;
2. поліпшення якості та ефективності медичної допомоги;
3. оптимізація та реструктуризація лікарень і амбулаторних послуг вторинного рівня.
Реалізація цієї реформи розрахована на п’ять років, тож покладатимемо надію, що за цей час наша медицина стане не гіршою, ніж у країнах Європи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео